Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un TREC planteja canvis per la millora de la FM de Vilafranca., generant un debat a les xarxes

El Marc Paredes i l’Enric Vidal son estudiants de segon de batxillerat a l’Institut Milà i Fontanals de Vilafranca.

Aquest darrer mes de desembre han finalitzat el seu Treball de Recerca, que tracta sobre la Festa Major de Vilafranca i ha generat un cert ressò entre la població vilafranquina, penedesenca i fins i tot, d’arreu de Catalunya. El treball titulat ‘120 Hores?, Tradició i Renovació són compatibles a la Festa Major de Vilafranca?’ conté més d’una cinquantena de propostes per tal de millorar la celebració en quatre pilars, com són els horaris, la sostenibilitat, la seguretat i la inclusió. L’Enric Vidal assenyala que van iniciar el treball fa un any i mig amb l’objectiu que els canvis proposats no comportin una modificació del vessant patrimonial i tradicional de la festa.

L’apartat que genera major debat és el dels horaris. I és on s’inclouen diverses propostes que poden cridar l’atenció. Per exemple en la cercavila del dia 29 d’agost.

La base dels canvis ha estat l’opinió de tots els qui tenen un paper rellevant a la celebració i, per això, s’ha volgut reflectir l’opinió de tots els protagonistes possibles. En total més de 1.300 respostes. Un cop rebuda aquesta gran magnitud d’opinions, van començar a treballar i a arribar acords amb moltes persones i entitats sobre els canvis. Un cop finalitzat el treball, l’objectiu és que els canvis s’aprovin a la Festa Major de Vilafranca de manera real, per aquest motiu, ja han començat un seguit de reunions amb les parts implicades per començar a fil a l’agulla i iniciar un procés de debat.

També han obert una web, trec120hores.webnode.es, on es pot veure tot el treball i, entre d’altres, els gràfics de les enquestes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: