Dilluns, 20 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Incavi aposta per la recerca i la innovació per millorar el valor afegit dels vins catalans

Donar suport a nous usos del raïm, i la recuperació de varietats ancestrals que puguin millorar la resistència davant del canvi climàtic són algunes de les propostes que fa l’Incanvi al sector.

La verema del 2021 ha estat al final bona, tot i haver patit un període de sequera al vell mig, i després una època de pluges al final que la van complicar una mica.

Davant d’aquesta situació, i després que la del 2020 per exemple es veiés molt afectada per el míldiu, des de l’Incavi apunten que cal estar preparats i treballar en previsió del que pugui provocar el canvi Climàtic. Xoan Elorduy, cap del Servei de Viticultura i Enologia de l’Incavi, explica que una verema perfecta pràcticament no es dona mai, i que sempre hi ha fenòmens que la poden alterar i fer-la completament única i diferent a la resta. El que cal és estar preparats per que aquests fenòmens poden ser més intensos en el futur.

Elorduy també reconeix que el relacionat amb el preu del raïm i la sostenibilitat en tota la cadena de producció de vins i caves són un dels problemes que arrossega el sector de manera endèmica. L’administració no pot entrar a regular els preus del mercat, però des de l’Incavi es treballa per oferir eines i maneres per ajudar a equilibrar aquesta sostenibilitat, que passen entre altres per la innovació i la transparència de costos productius.

Donar més valor afegit al producte, potenciant per exemple noves varietats o recuperant-ne d’ancestrals ha d’ajudar a lluitar contra el canvi climàtic i diversificar també els productes catalans davant d’un mercat cada cop més globalitzat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: