Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les restriccions per el coronavirus han fet créixer les vendes de jocs de taula

Els moment més important per les vendes a les botigues de joguines és la temporada de Nadal i Reis, i aquest any no ha estat diferent.

Amb unes vendes que els botiguers de Vilafranca que hem consultat qualifiquen de satisfactòries. En especial aquells establiments que dediquen molta atenció a les anomenades joguines educatives. Un tipus de joguina que manté un interès constant en els darrers anys.

Davant les circumstàncies provocades per les mesures preventives de la Covid s’ha notat un increment en especial dels jocs de taula.

També han anat a l’alça en general els jocs de coneixements i en particular aquest any les boles del món interactives.

I un altre tipus de jocs que estan sent molt sol·licitats enguany són els jocs cooperatius, amb els que tots els jugadors han d’assolir un repte conjunt.

Malgrat aquesta tendència a l’alça encara hi ha molts catàlegs de joguines que insisteixen en transmetre uns clixés que els experts consideren desfasats. Com ara acompanyar les joguines adreçades a les nenes del color rosa o als nens amb color blau.

Un altre aspecte que preocupa als psicòlegs és l’increment de consultes que reben en els darrers temps per temes relacionats amb les pantalles, be sigui de consola, televisió ordinador o telèfon mòbil.

Un problema que ja es veia abans de la pandèmia però que el coronavirus ha accentuat.

Uns problemes amb l’ús excessiu de pantalles que acostumen a generar major problemàtica a partir de l’adolescència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: