Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres del carrer del Comerç el refermen com a nou eix de centralitat de Vilafranca

Dimarts al migdia Pere Regull, acompanyat dels regidors Aureli Ruiz i Francisco Romero, visitava les obres de reurbanització, que ja s’han iniciat amb les primeres actuacions a tocar de l’av. Vilanova

L’alcalde explicava que es tracta d’un projecte vertebrador per Vilafranca, però també per el barri del Molí d’en Rovira. Destacava que es potenciarà la seva història relacionada amb el món del vi, amb la catalogació de 10 naus en aquest carrer que fins ara no estaven protegides. Era una zona amb molts espais buits, que ara de ben segur es recuperaran.

L’alcalde considera també que per Vilafranca serà un impuls econòmic per la zona, amb diferents projectes ja sobre la taula que han d’ajudar a dinamitzar-la. Ha de ser, apuntava Regull, un nou pol d’atracció de la vila.

El regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, explicava que en aquests moments s’està fent la primera fase dels treballs, en aquesta zona a tocar de l’avinguda de Vilanova, consistent en renovar tot el clavegueram, i que posteriorment s’anirà avançant cap a l’avinguda de Barcelona. Aquesta és una part important de les obres, ja que representa aproximadament un 30% del pressupost i un 50% de la feina a fer. Un cop s’acaba amb el subsòl es continua amb la pavimentació, la il·luminació i la resta d’actuacions.

Es tracta d’un projecte que té un termini d’execució de 10 mesos, i que per tant es preveu que pugui estar enllestit de cara a l’octubre. Aquesta nova urbanització ocuparà també un metre i mig de la llosa de cobertura, i s’haurà d’integrar amb les obres quer es fan per la modernització de l’estació de rodalies.

Des de l’Associació de Veïns, el seu president insistia en que consideren que el projecte ha de ser positiu per el barri. Jordi Junyent espera que serveixi per revitalitzar la zona del carrer del Comerç, però de retruc tot el Molí d’en Rovira.

Des del seu punt de vista la continuïtat dels treballs està assegurada, al menys en un primer moment amb dotació pressupostària per actuar als carrers Bisbe Estalella i Melió.

Cal recordar també que en el nou carrer Comerç es canviarà la prioritat cap als vianants, però es manté la circulació de vehicles, si bé el major volum de trànsit es desviarà per altres itineraris. Així mateix, ja s’està buscant espai per a un nou aparcament dissuasiu al barri que compensi la pèrdua de places d’estacionament que comportarà la nova urbanització del carrer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: