Divendres, 31 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha posat en marxa un Espai d’Escolta Emocional adreçat als joves

En el transcurs del Ple ordinari del mes de gener, celebrat aquest dimarts al vespre de forma telemàtica, s’ha donat a conèixer aquest nou servei.

Ha estat quan s’ha debatut una moció presentada per VeC per impulsar un Pla Comunitari de Salut Mental per a Joves. La moció planteja un seguit de propostes encaminades a donar sortida a un problema que s’ha agreujat amb els dos anys de pandèmia. La regidora de VeC, Montse Romagosa, apuntava que cal fer valer el paper de l’ajuntament en els programes comunitaris de salut.
L’alcalde, Pere Regull, li va recordar a la regidora que hi havia algunes esmenes plantejades per el govern i per ERC. A les esmenes es planteja desenvolupar i consolidar el Servei d’Escolta Emocional que, com va explicar el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, s’ha posat en marxa des del passat mes de setembre al SIAJ dins l’espai jove La Nau. S’ofereix assessoria individualitzada.
En els darrers mesos s’ha estat presentant als joves, a les aules i ja s’han fer 35 atencions personalitzades.El regidor de Cs parlava de la necessitat d’ampliar l’atenció en tems de salut mental en el col.lectiu infanto-juvenil.
Des de la CUP, Maria Ramon, apuntava el deteriorement que han patit els servesi de salut en general i els de salut mental en particular els darrers anys de retallades.
La regidora d’ERC, Gemma Urgell, demanava una aposta ferma de l’ajuntament en plans d’actuació comunitària.
I per part de JxV, la regidora de Salut, Anna Doblas, exposava el treball que es du a terme des de l’Ajuntament en temes de prevenció de la salut. Amb diversos programes, en un 66% adreçats a infants i joves. I impulsant xarxes entre els professionals del territori.
Doblas també valorava la tasca del CSMIJ, que té la seu al CAP Nord i que ha viscut un increment de casos en el darrer any de pandèmia. El 2021 es van fer 460 primeres visites i 1450 de seguiment, el que suposa un augment de 200 usuaris respecte l’any 2020. La moció va ser aprovada per unanimitat. El Ple va debatre també una moció que presentava Cs demanat a la Generalitat que retiri l’impost del CO2 dels vehicles. Consideren que és prioritari buscar un altre tipus de solucions mediambientals que no gravin els ciutadans enmig d’una crisi econòmica, social i sanitària com la que estem vivint. La moció va ser rebutjada amb els vots en contra d’ERC, PSC i VeC, l’abstenció de JxV i CUP i el vot a favor de Cs. Els partits que van votar-hi en contra consideren que l’impost és millorable, però que respon a una necessitat de reduir les emissions contaminats. En el transcurs del Ple també es va aprovar la modificació dels Estatuts del Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (CONGIAC) amb la única abstenció de Cs. I també es va aprovar provisionalment el nou text complet de l’Ordenança fiscal de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, es a dir la plusvàlua. En aquest cas es va aprovar amb les úniques abstencions de la CUP. I un altre dels acords adoptats va ser l’aprovació per unanimitat de les bases reguladores per al concurs de calendaris 2022, del dia internacional de les dones. El lema d’aquest any serà ‘Jo soc totes’, el termini per presentar els originals es el 23 de març i el premi, de 700€, es lliurarà en un acte públic a La Nau el dia 29 de març.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: