Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Policia Local deté el conductor d’un patinet elèctric per positiu en drogues

La Policia Local deté el conductor d’un patinet elèctric per positiu en drogues

A les 15.30h d’ahir la Policia Local de Vilafranca van interceptar un conductor de patinet elèctric al carrer de la Cort que conduïa de manera irregular fent ziga-zagues a la zona de vianants.

En aturar-lo els agents van observar que presentava símptomes de possible consum de substàncies estupefaents, motiu pel qual se li va realitzar la prova de detecció de drogues amb resultat positiu. El conductor va ser denunciat per les infraccions de trànsit i el vehicle va ser traslladat al dipòsit de vehicles.

Respecte als VMP sobretot patinets elèctrics, s’ha de tenir present que, com la resta de vehicles, han de circular per la calçada i tenen prohibida la circulació per voreres i zones de vianants. La sanció en cas d’infracció pot arribar als 200 euros.
Així mateix, és denunciable també la circulació amb aquests vehicles d’un nombre de persones transportades superior al de les places del vehicle. Per tant, en el cas que circulin dues o més persones en un VMP es pot multar amb 100€.

També se’ls poden aplicar, com a qualsevol conductor d’un altre tipus de vehicle, les sancions corresponents per conduir sota els efectes d’alcohol o drogues, utilitzar el telèfon mòbil o auriculars durant la conducció o no portar llum o elements reflectants en horari nocturn.

També es recorda que els VMP han de disposar del certificat de circulació que garanteixi el compliment dels requisits tècnics exigits a la normativa i que en cas d’infraccions causades per menors d’edats, han de respondre solidàriament de la multa imposada els pares, tutors, acollidors i guardadors legals o de fet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: