Dimecres, 31 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Mancomunitat adjudica el servei de recollida Porta a Porta a 5 municipis de l’Alt Penedès

La Mancomunitat adjudica el servei de recollida Porta a Porta a 5 municipis de l’Alt Penedès

La sessió va comptar amb la presència del nou alcalde de Sant Sadurní, Ton Amat, qui prenia possessió com a nou representant del municipi a l’Assemblea de la Mancomunitat.

Aquest dilluns va tenir lloc l’Assemblea de municipis de la Mancomunitat Penedès-Garraf, en què un dels punts destacats de l’ordre del dia va ser l’adjudicació del nou servei de gestió i recollida de residus porta a porta a cinc municipis de l’Alt Penedès: Sant Sadurní, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit i Olèrdola, durant un període de 8 anys.

El vicepresident de l’àrea de Gestió de Residus, Jordi Bosch, va agrair la tasca desenvolupada pels serveis tècnics de l’ens i del personal dels Ajuntaments participants per tal d’elaborar i tramitar un dels contractes de servei més importants que gestiona la Mancomunitat, amb un pressupost de més de 18 milions d’euros. També va posar èmfasi en la campanya de comunicació que es durà a terme als municipis i que el nou servei s’implementarà en pocs mesos a partir de la signatura del contracte.

Actualment Sant Sadurní, Sant Quintí de Mediona i una part del municipi d’Olèrdola recullen els residus utilitzant aquest sistema, i amb aquesta aprovació s’incorporen a la recollida porta a porta els municipis de Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit, i s’amplia el sistema de recollida a totes les fraccions a Sant Quintí de Mediona i a Olèrdola. Amb el nou contracte s’implantarà tecnologia smart en els cubells, el que un futur servirà per aplicar una taxa escombraries més justa segons els residus que es generin.

En l’àmbit dels Recursos Humans i després d’adherir-se al codi de conducta de la Federació de Municipis de Catalunya l’any 2016, l’assemblea va fer un pas més per millorar la transparència i el retiment de comptes, aprovant un nou codi de conducta i bon govern dels alts càrrecs propi de l’ens i constituint el Comitè assessor d’Ètica Pública i Bon Govern, que ha de vetllar pel bon govern i la bona administració.

Entre la resta de punts, cal destacar també l’adhesió de dos municipis a més serveis de la Mancomunitat Penedès-Garraf, es tracta de Pla del Penedès que s’adhereix al Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE), i el d’Olivella que es suma al Servei de Gestió Forestal i Energia de recent creació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: