Diumenge, 4 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Generalitat construirà un nou edifici per a l’Escola Montcau de Gelida

La Generalitat construirà un nou edifici per a l’Escola Montcau de Gelida

Aquest nou edifici substituirà l’actual que presenta diversos desperfectes per la inestabilitat del terreny.

El Departament d’Educació ha informat que construirà un nou edifici per a l’Escola Montcau de Gelida, en el mateix terreny que l’actual i mantenint les dues línies per curs. Aquest nou edifici substituirà l’actual que presenta diversos desperfectes per la inestabilitat del terreny.

La informació l’ha donada el departament, en una reunió amb el professorat, l’AFA de l’Escola i l’Ajuntament de Gelida, representat per l’alcaldessa i la regidora d’Educació. A la reunió, s’ha explicat tot el procés que s’ha fet per a millorar els desperfectes que presenta l’escola amb l’objectiu de conservar l’edifici, i que després de molt treballar-hi analitzant el terreny i l’actual construcció, i de buscar diferents solucions, s’ha vist impossible de complir. Des que l’any 2012, que van començar a detectar-se de nou esquerdes en diferents parts de l’edifici actual, s’ha treballat per a resoldre la problemàtica.

L’Escola Montcau va ser construïda el curs 1976/1977 i l’edifici ja va ser rehabilitat l’any 1998 quan es van sanejar i reomplir tots els fonaments de l’edifici perquè presentaven greus deficiències. Actualment, compta amb una línia de P3 i P5 i dues de P4 i de 1r a 6è, i en total hi estudien 297 alumnes.

Per al plantejament, elaboració del projecte i construcció de la nova escola es farà un procés participatiu amb la comunitat educativa de l’Escola Montcau, és a dir, amb els docents, famílies i alumnes, per tal de decidir quina escola es vol pel que fa a la seva estructura i la distribució dels espais, de manera que aquests responguin al projecte educatiu del centre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: