Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els centres de secundària de Vilafranca participen en un projecte contra l’abandonament escolar

A través de millorar i potenciar l’orientació que s’ofereix als alumnes dels centres, es vol ajudar a que coneguin les seves capacitats i habilitats per tal que continuïn formant-se.

La presentació del projecte es feia dimecres a l’edifici de l’Enològica de Vilafranca, on hi te la seu el Servei d’Educació de l’Ajuntament. La regidora Xell Montserrat va presentar aquesta iniciativa, tot destacant que es fa actualment en diferents poblacions de Catalunya i Madrid; però que Vilafranca és l’únic municipi en que hi participen tots els centres de secundària.

Posant en valor aquest fet, Montserrat destacava que és una eina important per millorar l’èxit educatiu i reduir l’abandonament escolar prematur. Tot millorant les capacitats dels alumnes i ajudant-los a conèixer les seves habilitats. Per això és clau l’orientació que es pot donar als nois i noies, i la participació dels 9 centres de secundària que hi ha a la Vila.

La coordinació dels diferents serveis és clau també per poder donar aquesta informació i orientació sobre les possibles sortides que hi ha quan s’acaba l’ensenyament obligatori. Aquesta tasca es farà amb el suport de la Fundació Bertelsmann i la Fundació Empieza por Educar; que han desenvolupat eines per poder fer diagnosi que ajudin a detectar les millores necessàries per aconseguir una orientació als alumnes de qualitat. La voluntat és que els estudiants tinguin més criteri per escollir les seves vies de futur.

En representació dels centres vilafranquins, Margarida Santacana va apuntar la satisfacció de poder participar en aquest projecte, tot destacant que el tema de l’orientació no és nou per els instituts i centres concertats.

Santacana remarcava que serà una feina que beneficiarà sobre tot els alumnes, que podran rebre una millor orientació de cara al seu futur.

Un fet que es va destacat com a molt interessant és l’opció de les experiències pre-laborals per a alumnes de 15-16 anys, que els enriquirà a nivell personal ja que aconseguiran coneixement del món laboral.

Durant el curs 2020-2021 el projecte es va implementar en 20 centres educatius de Catalunya i 25 de Madrid. Aquest curs escolar s’hi han sumat 80 nous centres de les dues comunitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: