Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal demana crear transport públic per a connectar els hospitals del Consorci

El ple de gener va tornar a ser telemàtic a causa de la situació de la pandèmia

La primera sessió plenària del 2022 del Consell Comarcal va estar marcada per l’aprovació d’una moció presentada per En Comú Guanyem que demana estudiar la posada en marxa d’un nou servei de transport públic que connecti l’hospital de Vilafranca amb el de Sant Antoni de Vilanova i la Geltrú i el de Sant Camil de Sant Pere de Ribes. El text també reclama millorar l’actual transport públic que ja funciona entre Vilafranca, Vilanova i Sant Pere de Ribes. A la moció s’hi van sumar tots els grups comarcals i es va aprovar per unanimitat.

La portaveu d’En Comú Guanyem, Montse Romagosa, va recordar que en els últims anys ha augmentat molt la interconnexió de pacients entre els tres centres que formen el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf i que tots els desplaçaments s’han de dur a terme amb transport privat.

Els grups comarcals van coincidir amb la portaveu d’En Comú Guanyem en la necessitat de trobar solucions a aquest dèficit. El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, es va afegir al debat recordant que la millora de les connexions en transport públic entre l’Alt Penedès i el Garraf és una preocupació constant per part de la institució.

El ple també va debatre i aprovar una moció presentada per Esquerra Republicana que reclamava la creació de comunitats energètiques municipals amb l’ assessorament del mateix Consell Comarcal. Es tractaria d’una actuació emmarcada en l’actual procés de crisi energètica i canvi climàtic.

La sessió també va servir per acomiadar el conseller comarcal i fins el passat mes de desembre alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Josep Maria Ribas, que ha deixat el món de la política activa. Ribas va intervenir abans de l’inici del ple per agraïr el treball dels seus companys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: