Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO presenta ‘1939. La caiguda de Barcelona’ a Vilafranca de la mà del seu autor

El Taller Cultural de l’Alt Penedès organitza periòdicament diverses activitats relacionades amb la cultura o amb la recuperació de la memòria democràtica.

En aquesta ocasió presenta el llibre ‘1939. La Caiguda de Barcelona’. L’acte comptarà amb la presència de l’autor, el periodista i escriptor Andreu Claret. Claret va néixer durant l’exili de la seva família, d’adscripció republicana, i la seva obra s’ha vist reconeguda amb el premi Néstor Luján de novel·la històrica, l’any 2019. L’acte estarà conduït per Ramon Arnabat, professor d’Història contemporània a la Universitat Rovira i Virgili. La presentació del llibre per part de Taller Cultural tindrà lloc a la sala d’actes de l’Escorxador aquest dimarts, 1 de febrer, a les set de la tarda. Hi donen suport la Fundació Cipriano García de CCOO Catalunya i la llibreria penedesenca La Cultural. ‘1939’ forma part d’una trilogia sobre la Guerra Civil espanyola. Andreu Claret hi fa una aproximació al drama que van suposar guerra i postguerra, amb molts apunts autobiogràfics. Amb aquest darrer llibre, Claret intenta compensar la manca d’atenció que històricament s’ha produït davant d’un fet tant rellevant com la fugida de prop de mig milió de persones cap a la frontera francesa. El relat té com a fil conductor la figura de Lluís Companys, que simbolitza la divisió tant dels moviments d’esquerra com dels sectors nacionalistes. Amb això l’autor recrea una tragèdia que pot servir de metàfora de Catalunya, però que situa a Companys com un polític mereixedor de respecte i dignitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: