Diumenge, 2 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 700 persones passen diàriament pel punt de vacunació habilitat al Complex Aquàtic

En aquest punt es donen tant terceres dosis, com vacunació a infants entre els 5 i els 11 anys, o primeres dosis a persones que fins ara no s’havien vacunat.

El degoteig de persones en aquest punt de vacunació és constant durant tot el dia, i principalment per tal de rebre la dosi de reforç contra la covid, o per els infants d’entre 5 i 11 anys que poden també rebre la vacuna. També hi ha però persones que en el seu moments no es van posar la primera dosi i que ara aprofiten per iniciar la seva pauta de vacunació.

A Vilafranca ja fa algunes setmanes que és operatiu el punt de vacunació, que va estar els primers dies ubicat a la seu de Creu Roja, i que ara ja es troba instal·lat en aquest espai del Complex Aquàtic. La directora de l’equip d’Atenció Pediàtrica Territorial de l’Alt Penedès, Eva Casan, explica que disposen d’un espai ampli que pot acollir fins a 8 punts de vacunació, i que el fet de poder oferir espai d’aparcament i no estar a la via urbana els dona més comoditat a l’hora de treballar.

El ritme de vacunació entre les persones adultes està sent bo, passen unes 700 persones diàries per el Complex. Diferent és la situació en la franja dels infants. Casan apunta que l’alt nombre de positius i confinats per contacte entre aquest col·lectiu ha fet reduir les xifres que es preveien en aquesta franja d’edat.

Ara per ara aquest punt de vacunació es mantindrà obert de manera indefinida, i la previsió és que a mida que es vagin obrint franges d’edat per vacunar-se es continuï mantenint obert. Casan remarca que és important que tothom prengui consciència de la importància de vacunar-se per mirar de controla l’expansió de la pandèmia.

Cal recordar que per accedir a la vacunació és imprescindible demanar cita prèvia a vacunacovid.cat. Casan explica que tot i que hi hagi dies en que ja apareixen les cites esgotades, es pot anar consultant el web ja que si reben més vacunes van obrint noves cites.

Com dèiem, moltes de les persones que s’acosten ara a vacunar-se ho fan per posar-se la dosi de reforç. Tot i que en algun cas van tenir efectes secundaris amb les dosis anteriors, consideren que han rebut molt bona informació i que és important vacunar-se.

En aquest cas es tractava de dues mestres, que explicaven també que havien notat els efectes del coronavirus a les aules en les darreres setmanes.

També hi havia que s’acostava per posar-se la primera dosi de la vacuna. En algun cas perquè havien passat la covid a l’estiu, i per tant havien allargat el termini per vacunar-se.

Aquest dies hi ha molta gent que s’ha fet un test d’antígens a casa, que en alguns casos pot haver donat positiu. En aquest sentit, Eva Casan recorda que únicament cal acostar-se al Centre d’Atenció Primària en cas de tenir símptomes o trobar-se malament. Sinó, únicament cal informar via telemàtica del positiu i fer la quarantena corresponent.

A les portes d’un nou període festiu, amb cap d’any i reis, cal mantenir la prudència, i ser conscients que la vacuna no és efectiva fins al cap d’uns 15 dies de rebre la dosi corresponent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: