Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un concert inaugura el vitrall de la Basílica Santa Maria dissenyat per Fèlix Plantalech

Un concert de gralla i orgue a càrrec de Jordi Mestres i Jonatan Carbó va servir per a inaugurar el nou rosetó de vitrall de la Basílica de Santa Maria que ha dissenyat l’artista Fèlix Plantalech

L’acte d’inauguració també va comptar amb les intervencions del rector de la Basílica, mossèn Xavier Aymerich i de Josep Panyella, director de Serveis Mèdics Penedès.

El nou vitrall forma part del projecte de restauració de la Basílica vilafranquina. Es tracta d’un vitrall que dona al Palau Baltà i del qual Serveis Mèdics Penedès en va asumir en, el seu moment, el finançament. Més endavant, Serveis Mèdics Penedès va encarregar a Fèlix Plantalech el disseny que, un cop instal.lat, serà el que es podrà contemplar a partir d’ara.

Plantalech s’ha basat en l’obra «la danse» d’Henri Matisse per a la creació de la peça. Hi ha introduit elements propis identificatius del Penedès com ara el cel blau, els ceps i el verd de les vinyes.

L’artista va treballar en un disseny inicial sobre paper i va escollir els colors i els tipus de vitralls que s’han utilitzat per a muntar el rosetó. La instal.lació dels vitralls el va dur a terme el taller Can Pinyonaire de Girona i hi va treballar, entre d’altres, la vitrallera vilafranquina Txell Colomer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: