Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Stopagroparc alerta que el projecte d’Ametller Origen atempta contra el paisatge del Penedès

Stopagroparc alerta que el projecte d’Ametller Origen atempta contra el paisatge del Penedès

La plataforma Stopagroparc s’ha reactivat aquesta tardor arran de la represa i reformulació del projecte d’Ametller Origen per construir un Agroparc a Gelida i Sant Llorenç d’Hortons.

El col·lectiu, amb el suport de Naturalistes de Gelida, Bosc Verd i Unió de Pagesos, ha exposat aquest dilluns les seves reticències respecte el recinte de 258 hectàrees que vol obrir la firma alimentària a partir del 2025.

Asseguren que el projecte atemptarà contra el paisatge i l’agricultura penedesenca. En aquest sentit, remarquen que l’espai del parc d’Ametller Origen se situa en ple connector ecològic, entre Roques Blanques, Montserrat i Ordal, i critiquen que es volen crear diversos hivernacles tecnificats en un espai de conreu de secà.

La plataforma també qüestiona els anuncis sobre l’autosuficiència energètica i l’economia circular, i critica que la companyia anunciés la implantació de 10 hectàrees de plaques fotovoltaiques. Consideren que és una infraestructura inviable en aquest territori, després que la Generalitat ja hagi tombat altres parcs solars a la zona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: