Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern presenta un pressupost de 60 milions d’euros per l’Ajuntament de Vilafranca

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca ha presentat aquest dilluns a la tarda a les instal·lacions de l’Enològica la seva proposta de pressupost municipal per l’any 2022.

Són gairebé 60 milions d’euros de pressupost consolidat que busquen garantir els serveis i executar inversions importants com la museografia del Vinseum, el viver de cellers o el que queda del Pla d’Intervenció integral del centre i el carrer Comerç.

El pressupost consolidat ronda els 60 milions d’euros i aposta per garantir la qualitat dels serveis municipals, reforçar els àmbits afectats per la pandèmia i executar inversions importants previstes dins el mandat 2019 – 2023. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, destaca que l’ajuntament assumeix molt més del que seria competència seva.

La pandèmia de coronavirus continua tenint conseqüències que es veuen reflectides en el pressupost municipal i en el manteniment dels serveis, com explica el regidor d’Hisenda Aureli Ruiz.

A banda de garantir protecció social, promoció econòmica i serveis preferents com l’educació, amb un 6% del pressupost, o la cultura, amb un altre 6%, l’Ajuntament va creixent i obre nous fronts en aquests àmbits: la casa de la Festa Major, la consolidació de l’Espai Jove La Nau i l’alberg municipal o la posada en marxa del nou pavelló esportiu en són alguns exemples.

Les principals dades del pressupost mostren un increment del 6,8% de la despesa corrent i un augment del 10% en protecció social. La proposta va en la línia de ser més eficient tot reduint la despesa interna, mantenint un deute baix i una càrrega fiscal baixa, tot i l’adequació a l’IPC.

Quant a les inversions ronden els 7 milions d’euros amb projectes rellevants com la museografia del Vinseum, amb 2 milions d’euros, o el viver de cellers al carrer Comerç, al qual l’ajuntament aportarà uns 700.000 euros.

En l’àmbit de les inversions, continua l’execució del Projecte d’Intervenció Integral del Centre i el Carrer Comerç, que com l’aposta pel Vinseum o el viver de cellers, tenen un caràcter de «projectes motor».

Tots aquests detalls han estat explicats en el transcurs d’una roda de premsa que venia seguida de la sessió d’audiència pública per presentar davant la ciutadania la proposta de pressupost municipal.
Allà ciutadans a títol particular com la Sonia Santiago volien conèixer els projectes previstos.

També les entitats i associacions participen a l’audiència pública de pressupost. És el cas de l’Associació de Veïns i Veïnes del Molí d’en Rovira que, justament, afronta un projecte important amb la reurbanització del carrer Comerç.

Una desena de persones, la majoria vinculades a entitats o associacions, van participar en aquesta sessió d’audiència pública.

Aquest dimarts vinent, 21 de desembre, està previst portar a aprovació el pressupost municipal en la sessió de ple a l’Ajuntament de Vilafranca. El ple es podrà seguir en directe per Ràdio Vilafranca i Penedès TV.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: