Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès és la segona comarca de la Vegueria en dotació del pressupost del 2022

El Govern invertirà un total de 76,9 milions d’euros a la vegueria del Penedès l’any 2022, segons consta al Projecte de pressupostos de la Generalitat per a l’any que ve.

Aquesta xifra representa un increment global del 40,8% respecte als darrers comptes aprovats el 2020. Així ho ha anunciat el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, durant la presentació dels comptes en un acte que ha tingut lloc a Igualada. Giró ha lamentat no arribar a tot i el fet que el govern estatal no doti suficientment la Generalitat.

L’Alt Penedès rebrà una inversió de 20,3 milions d’euros, que es destinaran a la construcció de la nova escola Jacint Verdaguer amb 3,9 M€, obres de millora en diversos centres sanitaris amb 3,7 M€, ampliacions a l’EDAR de Vilafranca amb 3,3 M€, i nova EDAR a Sant Llorenç d’Hortons amb 3,3 M€, a més de la conservació de carreteres amb 2,3 M€, o la construcció de 36 habitatges a Vilafranca amb 1,2 M€, entre d’altres. D’altra banda la inversió més destacada que es preveu per a l’any que ve per a la vegueria del Penedès, per import, és la xarxa ferroviària de l’Anoia, amb 11,1 milions d’euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: