Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès acull una desena de campanyes de donació de sang durant les festes de Nadal

Diferents municipis i entitats de l’Alt Penedès estan cedint els seus espais per acollir campanyes de donació de sang durant les festes de Nadal.

Per exemple, divendres passat, vigília de Nadal, hi havia donació al local dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot.

Amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats la necessitat de sang s’ha incrementat durant els últims mesos superant la necessitat de les 1.000 donacions diàries a Catalunya. Per això, donar sang és encara més important per garantir el bon funcionament dels centres hospitalaris, més tenint en compte, que és un període en què la donació baixa pel canvi d’hàbits de la ciutadania.

La situació sanitària, marcada per la Covid-19, ha fet que les campanyes de donació de sang hagin presentat alts i baixos.

L’Alt Penedès, que sempre ha donat suport a la donació de sang, ha organitzat, gràcies a les entitats i institucions municipals, una desena de jornades de donació de sang de Nadal a Reis.

A Vilafranca, les properes cites tindran lloc el dilluns 3 de gener, matí i tarda, a Cal Figarot; el dimarts 4 de gener, en horari de tarda, al local dels Xicots de Vilafranca, Cal Noi Noi; i el dimecres, en horari de matí, al local de l’Associació de Veïns i Veïnes de La Girada.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i
transfusió disposa de la seguretat habitual.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: