Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament, l’IEP i Vinseum uneixen esforços per commemorar els 90 anys de la II República

El conjunt d’activitats tenen per objectiu reivindicar els avenços en llibertats democràtiques i justícia social del període republicà al municipi.

Una comissió local integrada pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, l’Institut d’Estudis Penedesencs i Vinseum ha presentat un programa d’activitats culturals en commemoració dels 90 anys de la proclamació de la II República al municipi. La constitució d’aquesta comissió i l’encàrrec per vetllar per les activitats derivades provenen de dues mocions aprovades per unanimitat pel Ple de l’Ajuntament de Vilafranca. Ho explica el regidor de cultura, Ricard Rafecas.

Els membres de la comissió destaquen que el programa sigui el resultat de la unió dels esforços per treballar en un projecte conjunt de tres institucions que vetllen per la divulgació de la història local. El programa d’activitats de l’efemèride ressegueix, d’una banda, la commemoració de l’efemèride a Vilafranca, però també i sobretot pretén posar en valor els avenços en justícia social, en l’àmbit de la pedagogia, en el món intel·lectual i de la cultura que va aportar aquest període de llibertats democràtiques a casa nostra. Des de l’Institut d’Estudis Penedesencs s’han encarregat d’un llibre sobre els alcaldes republicans de Vilafranca o de l’exposició ‘Primavera Republicana’. Ho explica la Dolors Garcia.

Des de Vinseum, tal com recordava el seu director Xavier Fornos, s’ha treballat en les exposicions ‘Quan la vida entra a l’escola. El mètode Freinet al Penedès 1934-1937’ i ‘Despengem el rei!’. El conjunt d’activitats tenen per objectiu reivindicar els avenços en llibertats democràtiques i justícia social del període republicà al municipi, garantir el reconeixement als protagonistes polítics d’aquell període d’esperança, divulgar l’activitat política empresa des del consistori vilafranquí, i posar en valor el caràcter innovador del Pla Barenys urbanístic de la Vila. Les activitats commemoratives s’han programat entre el 2021 i principis de 2022.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: