Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La reducció de la interacció social, clau aquests dies per evitar contagis

Persones joves no vacunades i grans amb patologia de base són els perfils dels ingressats amb Covid-19 als hospitals del Penedès i el Garraf.

La sisena onada de la pandèmia de coronavirus està en ascens en plena celebració del Nadal. Les previsions són que en les properes dues setmanes es dobli el nombre de pacients crítics ingressats a les UCI a tot Catalunya i augmentin les hospitalitzacions. En aquest context, als hospitals del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf hi ha ara 43 persones amb Covid-19 ingressades: 29 a l’Hospital Residència Sant Camil, a Ribes, 11 a l’Hospital Sant Antoni Abat, a Vilanova, i 7 a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, a Vilafranca.

La directora d’operacions assistencials del Consorci, la doctora Olga Farré, explica que el perfil de persones ingressades és divers, tot i que hi ha fonamentalment gent jove no vacunada i persones grans amb malalties prèvies.

La sisena onada i la propagació del virus amb la variant òmicron ha provocat que els hospitals del Consorci s’hagin hagut de reorganitzar. Una de les conseqüències d’aquesta reorganització és la suspensió d’activitats considerades «no urgents».

Amb les celebracions de les festes nadalenques a sobre i les noves mesures restrictives que han entrat en vigor, els professionals sanitaris demanen tenir cura i reduir la interacció social.

La vacunació continua operativa als Centres d’Atenció Primària i, en el cas de Vilafranca, s’ha estrenat el Complex Aquàtic com a punt de vacunació intermedi. Les cites es poden demanar al web vacunacovid.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: