Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els avisos per manca de subministraments han fet avançar les compres de Nadal i Reis

Al voltant d’aquestes dates sempre hi ha una gran demanda de productes, que pot comportar dificultats per trobar-ne, però aquest 2021 sembla que s’hi ha afegit alguna problemàtica de subministrament.

Ja fa temps que es parla de la manca de subministraments en alguns sectors, ja sigui a causa de dificultats en el transport o en l’arribada de components relacionats amb l’electrònica.

Aquesta situació es deixa notar en la majoria de sectors, i ha provocat en molts casos que els compradors hagin estat més previsors i hagin avançat les compres per assegurar-se trobar els productes que volien. A la botiga Juguettos de Vilafranca, per exemple, comentaven que tot i que la campanya de Nadal i Reis és la més forta de l’any, aquests dies el volum de compradors era inferior que altres anys. La seva encarregada, Montse Sánchez, apuntava aquesta previsió en les compres davant els anuncis de manca de material de cara a les festes.

Sánchez remarca que les dificultats i retards en l’arribada del material les han tingut tot l’any, i que tot i que en general no cal patir per quedar-se sense joguines, alguns productes sí s’estan retardant més del normal.

Reconeix que tot i que s’ha donat algun cas, tenen pocs productes que s’hagin esgotat i no tinguin previsió que tornin a arribar.

Com cada any hi ha algunes joguines que són les que tenen més demanda, sempre variables per franges d’edat. Apunta aquestes com les que estan tenint més sortida.

Les botigues d’electrodomèstics són algunes de les que també han notat aquesta preocupació per una possible manca de producte. A Eurònics, Jordi Bertran apuntava que segueixen la mateixa tendència de vendes de l’any passat, tot i reconèixer que les darreres informacions en relació a les restriccions i la pandèmia no ajuden a motivar el consum.

En el seu cas explica que han notat alguna dificultat a l’hora d’oferir productes de les gammes més altes; però que en general han pogut atendre totes les demandes.

I aquesta preocupació per els subministraments també s’ha deixat sentir en algunes llibreries.

En el cas de la llibrera El Gerd, especialitzada en còmics i manga, comenten que han tingut molts encàrrecs ja mesos abans de festes, sobre tot per la por a quedar-se sense algun títol que pogués trigar en arribar, com apunta David Lozano

Lozano remarca que en el seu sector aquests dos darrers anys ja estant patint problemes per rebre alguns títols, i les editorials els estant posant en alerta que la situació pot acabar comportant pujades de preu en alguns productes.

Així doncs, ha coincidit més d’una circumstància que ha portat en aquests darrers mesos alguns problemes d’abastiment de productes en una època també de forta demanda com és la de Nadal i Reis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: