Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cinema Kubrick tancarà les seves portes el 30 de desembre

Els canvis socials de l’oci i l’entreteniment així com també la pandèmia de la COVID-19 han causat un fort descens d’espectadors i una situació insostenible que han forçat a prendre aquesta decisió

El mític cinema Kubrick ha anunciat que tancarà indefinidament a finals d’aquest any després d’un període molt complicat en el que la situació s’ha tornat insostenible. Tal i com ha explicat la gerent del cinema, Maria Olivella, els canvis socials de l’oci i l’entreteniment tampoc han ajudat.
El cinema Kubrick es va inaugurar el 26 d’agost de 1994 amb la pel·lícula “Rapa-Nui”. El Kubrick va sumar-se a les dues sales del Bogart per ampliar l’oferta cinematogràfica a Vilafranca i comarca. Amb el tancament del Bogart el 2006 va continuar amb l’exhibició de cinema de qualitat per a tots els públics i la difusió i promoció del cinema en català. Des del 2008, la Maria Olivella ha estat l’ànima impulsora al capdavant del Kubrick, compromesa a fer possible que continui sent un referent cultural a Vilafranca i comarca. Al Kubrick s’han organitzat Mostres de Curtmetratges, clàssics del cinema amb “Una nit amb els clàssics”, Marató del Cinema, Cicle CINC, s’han fet homenatges, presentacions de documentals, col·laboracions amb l’Ajuntament, matinals infantils, sessions a les escoles, sessions benèfiques i de col·laboració amb la Creu Roja, Mans Unides, entitats corals i casals d’estiu entre d’altres. S’han projectat també pel·lícules i actes de presentació al Festival Internacional de Cinema del Vi i al Festival Vilapensa. El pas del sistema analògic al sistema de projecció digital el 2013 va permetre ampliar la programació oferint concerts, òperes i ballets internacionals en directe o en diferit a les sessions de Continguts Alternatius. En els darrers mesos s’ha notat un fort descens d’espectadors que ha esdevingut en una situació insostenible.

Tot plegat ha forçat aprendre la decisió de tancar el cinema Kubrick el dia 30 de desembre de 2021. Durant els 38 anys de trajectòria des de la inauguració del cinema Bogart l’any 1983, aquest ha estat un negoci familiar amb un tracte molt proper als clients, obert a iniciatives per acostar el cinema a tots els públics i un referent cultural per Vilafranca i la seva comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: