Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca disposa d’un Pla Director de Cooperació i Drets Humans

Un pla que ha de marcar els objectius en els propers quatre anys.

L’Ajuntament de Vilafranca ha celebrat recentment una sessió informativa sobre el Pla Director de Cooperació i Drets Humans de Vilafranca del Penedès (2021-2025), aprovat inicialment pel ple municipal el mes de setembre passat. El document es troba actualment a exposició pública. Els Plans Directors de Cooperació al desenvolupament són un document estratègic de ciutat que, de forma ordenada i sistematitzada, defineix com es vol que sigui la política de cooperació al desenvolupament municipal en un marc temporal concret i estableix els mitjans necessaris per a desplegar-la.

Vilafranca té una llarga trajectòria en cooperació, però és la primera vegada que disposa d’un pla com aquest. Un pla que, segons la tècnica de l’oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació Anna Martínez, té singularitats com la mirada en perspectiva de gènere o la transversalitat en els serveis municipals.

El consultor en cooperació, Miquel Carrillo, ha estat l’encarregat de dinamitzar el pla, en un procés molt participatiu.

A través del document, l’Ajuntament vol continuar treballant amb els eixos temàtics que es venen desenvolupant en els darrers anys, donant especial rellevància a l’enfortiment de les entitats i ong’s locals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: