Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca aprova una moció per a la defensa de la sanitat pública i millora dels CAP i l’HCAP

Les diferents mocions presentades pels grups municipals van centrar aquest dimarts el Ple ordinari del mes de novembre.

Mocions que van recollir el suport unànime de tots els grups municipals. I entre aquestes mocions en va destacar una que es presentaven el grup municipal de la CUP i també el del PSC a petició del grup Prosanitat Pública. El regidor de la CUP, Noel Viñas llegia el contingut de la moció, que a banda de defensar la sanitat pública en general tenia unes reclamacions particulars per l’hospital de Vilafranca.

Per la seva banda el socialista Francisco Romero, incidia també en la preocupació per controlar el funcionament del Consorci sanitari de l’Alt Penedès i Garraf.

En nom de Cs, Eladio Garcia, donava suport a la moció assenyalant que de fons hi ha també reivindicacions del comitè d’empresa de l’hospital.

La regidora de VeC, Montse Romagosa, apuntava també la necessitat de reforçar l’atenció primària.

Per part d’ERC, Maria Sardà, coincidia en la necessitat de millorar i apuntava la voluntat del govern de la Generalitat de fer-ho amb els pressupostos del 2022.

I l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va anunciar el vot a favor del seu grup, però va voler matisar alguns dels aspectes del redactat. Sobretot va reclamar una millora del finançament de la Generalitat.

Al final del debat també va intervenir el representant de la plataforma, Jordi Junyent, agraint els suports rebuts.

La moció es va aprovar per unanimitat. També les altres mocions que s’havien debatut abans es van aprovar amb els vots a favor de tots els grups. Dues les presentava ERC. La primera per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal a Vilafranca i la segona amb motiu del 25 de novembre. Dia internacional contra la violència envers les dones demanant més accions.

També la CUP presentava una moció per l’augment de punts Liles i per fer front a les violències masclistes i Cs en presentava una per efectuar un estudi sobre la possibilitat d’instal·lar parcs de calistènia.

La sessió plenària va començar amb l’incorporació de Montse Romagosa com a nova regidora de VeC, regidora que en el seu discurs va lloar la tasca duta a terme per el seu predecessor, Ramon Arnabat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: