Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 300 persones es manifesten en suport a l’Adrián Sas

La manifestació, que es va iniciar sense incidents, va acabar davant la comissaria dels Mossos amb llançament de coets i pedres i alguns contenidors de brossa cremats.

Aquest dissabte a les set de la tarda es va fer una oncentració a la plaça de la Vila de Vilafranca per protestar contra la sentència a tres anys, sis mesos de presó per a l’activista Adrián Sas. La sentència la va dictar l’Audiència de Barcelona ara fa un any, i ha estat mantinguda ferma pel TSJC aquesta setmana. Segons la sentència Sas va colpejar un mosso amb un bastó del Ball dels Pastorets durant la manifestació del primer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre.  A la plaça es van fer diversos discursos par part del mateix Sas, de representants de col.lectius com Arran o el Grup de Suport a Sas i d’altres activistes que també estan en processos judicials. Els discursos van ser molt durs sobre tot contra la Generalitat i els dos partits que la governen, Junts i ERC. Arengues que van alertar que si Sas entra a presó cremaran els carrers i també les seus deñs partits. Segons els convocants, la sentència supera els dos anys per l’agreujant presentat per la Generalitat tot i “havia promès que retirarien part de l’acusació”. A la plaça de la Vila no hi havia presència policial i després de la concentració es va iniciar una manifetsació que va anar per el carrer Sant Pere i, a mig carrer, va girar per entrar a l’Avinguda de Tarragona. Seguint els moviments hi havia un helicòpter dels Mossos, però el recorregut es va fer sense presència de policies, mentre alguns dels manifestants encaputxats anaven fent pintades a entitats bancàries i movent contenidors d’escombraries, algun dels quals va ser incendiat. Seguint per l’Avinguda de Barcelona la mobilització es va adreçat finalment a la caserna dels Mossos on els esperava un gran contingent de furgonetes i antiavalots que feien de muralla. Els manifestants es van aturar a uns trenta metres de distància i van estar uns deu minuts llençant coets i alguna pedar contra els policies i finalment es van retirar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: