Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’engega la campanya ‘Adéu Plàstics’, a diferents ajuntaments, per prevenir els residus

La campanya vol presentar alternatives al plàstic d’un sol ús i consisteix en una exposició i punts informatius.

El passat divendres, Sant Martí Sarroca va iniciar el recorregut de la campanya ‘Adéu Plàstics’ que també visitarà en els propers mesos Sant Sadurní, el Pla del Penedès, les Cabanyes, Sant Cugat Sesgarrigues, Santa Fe del Penedès, Santa Margarida i els Monjos i Subirats. Es tracta d’una nova campanya de sensibilització per reduir el consum de plàstics d’un sòl ús i conscienciar sobre la necessitat d’apostar per envasos reutilitzables. Mitjançant les visites guiades a l’exposició «Prou plàstics», que actualment es troba a l’ajuntament de Sant Martí, es presenta de manera dinàmica i visual la problemàtica que generen pel medi ambient i l’ecosistema, l’ús dels plàstics que només fem servir una vegada i després llencem. En la inauguració de la campanya van ser presents l’alcalde del municipi, Josep Maria Padullés; el regidor de medi ambient, Joan Lluis Climent; el president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sergi Vallés i el vicepresident de l’àrea de residus de la Mancomunitat, Jordi Bosch. Sergi Vallés destacava la importància de no generar residus plàstics.

A banda de l’exposició, la iniciativa també s’adreça als centres educatius amb els tallers “Zero plàstics a l’esmorzar” i “Quin planeta volem?” i per a la ciutadania en general es realitzaran tallers pràctics per dissenyar i confeccionar embolcalls reutilitzables. En cada municipi participant s’instal·laran punts informatius dinamitzats per educadors ambientals, en què participar tindrà premi amb l’entrega d’ampolles reutilitzables. Aquest punt ja es trobava divendres a Sant Martí Sarroca. Segons explica el regidor de medi ambient, Joan Lluís Climent, Sant Martí Sarroca ha anat portant a terme diferents campanyes de sensibilització.

Si parlem de xifres, per tenir una idea, l’any 2020, la Mancomunitat va tractar 5.800 tones d’envasos a la planta de selecció, un 16% més que en l’any anterior. És important, també, canviar els hàbits de consum. Per exemple, comprar a granel o fer servir envasos reutilitzables de vidres en comptes de plàstic seria una bona opció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: