Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres de la teulada de Santa Maria continuen avançant i es preveu acabar a principis d’any

Per tal de continuar recaptant fons per aquesta obra, la comissió Santa Maria 2020 posa a la venda un calendari per l’any 2022 al preu de 8€.

Les obres que s’estan fent actualment a la teulada de Santa Maria consten de dues fases i estan arribant a la seva fi. La primera fase ha actuat als trams centrals de la nau, i està previst que finalitzi a finals d’aquest mes. El mossèn de la basílica, Xavier Aymerich, explicava en roda de premsa quins treballs s’han fet i mostrava la seva satisfacció amb els resultats.

La segona etapa se centra en el darrer tram de la nau i la zona de l’absis i està previst que acabi a finals de gener – principis de febrer del 2022. Amb això quedarien acabats els treballs a la teulada. Un dels treballs que forma part de les obres, al tractar-se d’un monument amb la categoria de Bé Cultural d’Interès Nacional, és la intervenció arqueològica, a càrrec de Josep M Feliu. Feliu explica el que s’han anat trobant en aquesta darrera fase.

A més, a les feines inicials a la zona de l’absis s’ha vist com es conservaven part de les teulades construïdes amb teules planes del segle XVIII, algunes amb inscripcions i decorades. Per tal de continuar recaptant fons per aquesta obra, la comissió Santa Maria 2020 posa a la venda un calendari per l’any 2022 al preu de 8€.

El calendari mostra algunes imatges de les obres que s’estan duent a terme a la teulada i a cada mes de l’any conté una fotografia de l’església. Una altra de les iniciatives de la comissió per aquest final d’any és la loteria de Nadal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: