Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les ADF insisteixen en que cal fer prevenció durant tot l’any per evitar els grans incendis

Consideren que invertir durant la tardor i l’hivern en millorar la gestió forestal, és millor que fer-ho a l’estiu per intentar controlar els grans incendis forestals.

L’ADF de Sant Sadurní, com les de la resta del territori, treballa durant tot l’any per la preservació dels boscos i evitar els incendis forestals. Tot i que sovint se’ls visibilitza més durant els mesos d’estiu, que es quan es produeixen més incendis forestals, el coordinador operatiu d’aquesta Associació de Defensa Forestal, Xavier Xortó, remarca que treballen durant els 12 mesos de l’any. Partint de la premissa que tots els seus membres són voluntaris, Xortó recorda que fan tasques de desbrossat i neteja de boscos, accions de conscienciació ciutadana i educació ambiental en la mesura de les seves possibilitats. Un exemple n’és la torre de guaita Miranda d’Espiells, que ha estat restaurada i s’ha condicionat tot el seu entorn amb el suport de diferents empreses, entitats i administracions.

Xortó reclama també a les administracions que es faci més inversió en prevenció durant els mesos de tardor i hivern, per tal de no haver de destinar tants recursos durant l’estiu a l’extinció. Des de les AdDF’s refermen que millorar la gestió forestal, potenciar l’economia de les zones rurals i una millor educació de la ciutadania, és el millor recurs per lluitar contra els incendis forestals.

Tot i reconèixer que cada cop més la tendència és potenciar les polítiques en aquesta direcció, Xortó considera que el camí es fa molt lentament i de manera feixuga per destinar més recursos a les polítiques ambientals i de gestió forestal claus per a la prevenció dels grans incendis.

L’ADF de Sant Sadurní destina els seus 20 voluntaris i 4 vehicles tant a les tasques d’extinció quan cal, com a les de prevenció durant la resta de l’any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: