Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La violència vicària i el feminisme als espais de poder, darrers actes del 25-N a Vilafranca

Dissabte l’assemblea feminista La Ruda va organitzar una xerrada amb la psicòloga Anna Romeu. Ahir dilluns l’Escorxador va acollir una taula rodona sobre dones i poder, organitzada per ERC Vilafranca.

Vilafranca ha acollit els darrers actes que diversos col·lectius han fet al voltant del 25-N, Dia contra la Violència Masclista. Un d’ells, organitzat per l’assemblea feminista La Ruda, es va fer dissabte al Casal Popular La Gueralda. Es tractava d’una xerrada sobre la violència vicària a càrrec de la psicòloga Anna Romeu. La violència vicària és aquella que té com a objectiu ferir a la dona fent mal als seus éssers estimants, especialment els seus fills o filles.
Al llarg del dissabte, la Ruda va programar altres actes al Casal Popular com un Bingo Musical, un dinar popular i festa amb les PD Rudes.

Des d’ERC Vilafranca, també en el marc del 25-N, van organitzar una taula rodona aquest dilluns que servia alhora de presentació del nou llibre de Jenn Díaz: ‘Dona i Poder’. L’autora explica explica en primera persona què vol dir ser dona i estar a prop del poder en un manifest personal i crític, que és també una crida a les dones per ocupar massivament els llocs de poder.

A l’acte, que portava per títol ‘Per què el feminisme pot canviar el món a millor?’, també hi van participar la regidora republicana Gemma Urgell, la jurista Lisbeth Murga i la periodista Ariadna Caballero.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: