Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La meitat dels grups de Carnaval no sortiran enguany en Rua

Després d’un any en blanc, les carrosses i comparses tenen moltes ganes de celebrar Carnaval.

Després d’un any en blanc, les carrosses i comparses tenen moltes ganes de celebrar Carnaval. Però malgrat aquestes ganes i l’aixecament de restriccions, hi ha molts grups que no tenen clara la seva participació enguany.

Recentment s’ha anunciat que els ajuntament de l’Alt Penedès han arribat a un consens per tirar endavant el Carnaval 2022 en el format habitual. La decisió s’ha pres de forma conjunta després que el mes de setembre els representants tècnics i polítics dels ajuntaments de la comarca, així com els principals grups de Carnaval, encetessin converses per homogeneïtzar la celebració del carnaval i adaptar-lo a la situació sanitària. El cap del servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngel Hom, ho explica i destaca el gran inconvenient de no comptar amb el temps de preparació d’altres anys.

Precisament la manca de temps és el que ha fet a algunes agrupacions decidir no participar enguany tampoc. És el cas del grup ‘A 3km de Vila…Les Cabanyes’, un dels seus membres, el Jonathan Moreno, ho explica.

Des de l’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos estan molt contents de tornar a viure un Carnaval de nou. La regidora de cultura, Esther Marmaneu, explica que després de moltes reunions i de rumiar-ho, els Monjos viurà un carnaval prepandèmia.

Les agrupacions de Carnaval no només ballen a les rues de l’Alt Penedès sinó també a les de la zona marítima. I aquí és on es troben amb el segon gran problema i és que moltes poblacions del Baix Penedès compten amb restriccions concretes que dificultaran la participació de moltes carrosses i comparses. Ho explica Jonathan Moreno.

Actualment són 46 les agrupacions de l’Alt Penedès i segons fonts d’aquests grups de Carnaval, 23 tenen clar que no participaran, 13 sí ho faran i 10 encara ho estan decidint. Un dels grups que té clar que viurà el Carnaval al 2022 és Fem Pinya dels Monjos. Fa mesos que van començar a treballar malgrat la incertesa del moment i davant de la possibilitat que es cancel·li el Carnaval a última hora a causa de la pandèmia també s’adaptaran. Ho explica Ariadna Alarco, membre del grup Fem Pinya.

Fem Pinya ja tenen en ment la seva disfressa però la mantindran en secret fins l’últim moment. Fa uns dies van començar les inscripcions i properament començaran els assajos oficials, tot i que ja estudien les coreografies al seu local.

Finalment, i si les circumstàncies ho permeten, el Carnaval se celebrarà com és habitual al febrer. En el cas de Vilafranca, la Rua que tanca la festivitat de Carnestoltes es farà el primer divendres de març.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: