Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP de Vilafranca exigeix més pressupost en la lluita contra les violències masclistes

La CUP presentarà al proper ple ordinari de l’Ajuntament una moció per l’augment dels punts liles i per fer front a les violències masclistes.

La formació senyala que les violències masclistes són un fet estructural fruit del sistema patriarcal i capitalista i recorden que no són casos aïllats, sinó que són violències sistèmiques que afecten a totes les dones pel simple fet de ser-ho. Vilafranca, la seva Festa Major i altres actes festius que es realitzen a la vila també són espais on poden ocórrer aquest tipus de fets. L’any 2020 es va aprovar el “Protocol per a l’abordatge d’agressions sexistes i lgtbifòbiques en espais públics i festius”, un protocol que, malauradament, es va haver d’activar durant aquesta Festa Major passada per una agressió sexual a una noia menor d’edat. Tot i que els cupaires consideren que aquest any es van impulsar més iniciatives com un bus llançadora des del centre cap a la zona esportiva, una App de Seguretat Ciutadana que compta amb un avís específic d’agressions sexistes a la Policia Local, o posar dos punts liles, un al centre i una a la zona esportiva, consideren que els punts d’intervenció i atenció, i els seus horaris van tornar a ser insuficients. La CUP considera necessari que el govern de Vilafranca doti d’un pressupost adequat a la regidoria d’igualtat, fet que possibilitaria dur a terme millores com l’augment del nombre i de l’horari de punts liles, la presència de punts liles a tots els esdeveniments d’oci organitzats pel propi ajuntament.

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: