Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El xef Jordi Guillem dóna el tret de sortida a la Ruta del Xató en el seu 25è aniversari

Aquest dilluns s’ha presentat oficialment la Ruta del Xató 2021-22, que enguany celebra la seva vint-i-cinquena edició.

El xef Jordi Guillem ha estat el padrí de la cerimònia inaugural, oficiada als Jardins de l’Espai Far, a Vilanova i la Geltrú. Guillem, Ambaixador de la Ruta del Xató d’enguany, ha rebut una maça de morter de mans d’Oskar Stöber, president de la Ruta del Xató. Aquest gest simbòlic, ja tradicional, dóna el tret de sortida a cinc mesos d’intensa activitat cultural i gastronòmica a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, sempre a l’entorn del món xatonaire.

El president de la Ruta del Xató assenyala que s’enfronta la represa amb incertesa i moltes ganes.

La regidora de Turisme de Vilafranca, Dolors Rius, assenyala que la ruta és important per diferents factors que dinamitzen l’economia del territori.

Marta Domènech, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, posa l’accent en la importància que té una marca gastronòmica com la Ruta del Xató.

Fins al mes d’abril, més de 80 establiments hostalers, oferiran a la seva carta diferents propostes culinàries basades en el xató. L’any 1996 es va fer realitat el propòsit de recuperar un plat que es cuinava a les cases per carnaval, però que era pràcticament perdut a les taules dels restaurants. Avui, vint-i-cinc anys més tard, el podem trobar a una vuitantena de restaurants i a molts d’altres, que tot i no ser dins la Ruta, el tenen a les seves cartes i menús.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: