Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El ‘grup de la terra’ de Càritas cull les olives de les oliveres d’espais públics de Vilafranca

El ‘grup de la terra’ de Càritas cull les olives de les oliveres d’espais públics de Vilafranca

Amb aquesta iniciativa es dona sortida a un recurs com les olives d’aquests arbres plantats en diferents espais de la vila, amb les que fa oli per a les famílies participants.

Des de l’any 2012, el “grup de la terra” de Càritas Interparroquial de Vilafranca cull les olives de gran part de les oliveres plantades en parcs, carrers i parcel·les municipals, per al seu aprofitament. Durant la setmana passada, diverses persones d’aquest grup han collit més de 600 kg d’olives, amb les que han pogut fer 90 litres d’oli, que serviran per al consum d’oli anual d’aquestes persones i les seves famílies.

D’aquesta manera, s’aprofita un recurs local que d’altra manera es malmetia, i s’introdueix la idea de fer una ciutat i un entorn no només més verd, sinó també fèrtil i comestible, i que crea oportunitats.

A nivell social, per la gent que forma part del grup de la terra de Càritas, el fet de tenir una feina a fer, d’aconseguir uns resultats i un reconeixement ha sigut tant o més important que l’ajut econòmic que els ha suposat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: