Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Campanya per promoure la bona convivència als barris de Vilafranca

‘És la teva Comunitat, Cuida-la’ és el nom de la campanya que s’ha presentat aquest dimecres i que vol promoure un veïnatge positiu al barri del Molí d’en Rovira.

Una campanya que ara se centra en aquest barri però que anteriorment s’ha fet en altres zones de Vilafranca.

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat la campanya “És la teva comunitat, cuida-la” i el lema #Conviu, per tal de promoure una bona convivència i un bon veïnatge com a motor d’un canvi social, tant dins de les comunitats com a l’espai públic de Vilafranca del Penedès. La presentació ha anat a càrrec del regidor de Convivència i Ciutadania, Joan Manel Montfort, i de la responsable del servei, Dolors Marín. El regidor explicava que, arran del projecte que es realitza cada any per posar en valor la convivència en un barri de la vila, des del Departament de Convivència i Ciutadania juntament amb la Policia Local de Vilafranca, s’ha endegat aquesta campanya que té el seu tret de sortida al barri que s’ha treballat aquest any, el Molí d’en Rovira, i que després s’estendrà a tota Vilafranca.

Al llarg d’aquest any s’ha fet un “porta a porta” i una ronda de trucades a tots els blocs del barri a càrrec dels tècnics del Departament de Convivència i Ciutadania. En aquest “porta a porta”, per una banda, es copsava l’estat de les comunitats a nivell de convivència veïnal i es feia un diagnòstic i una anàlisi de les necessitats pel que fa a la constitució de les comunitats, si tenen president, secretari, si tenen gestor de finques, si són pocs veïns, si són la majoria propietaris, si són llogaters i quina sensacions tenen referents a la convivència veïnal a la seva comunitat. La responsable de Convivència, Dolors Marín, explicava les principals problemàtiques detectades a les comunitats del Molí d’en Rovira.

Montfort també parlava de xifres. Al 2020 es van atendre 259 casos de convivència, dels quals el 89% es van resoldre favorablement.

Des de l’AV del Molí d’en Rovira expliquen que, sobretot, els arriben queixes d’incivisme a l’espai públic. Entre els actes més molestos es troben les botellades a la zona del Melió Residencial o el pas de cotxes a tota velocitat. Ho explica el president de l’associació, Jordi Junyent.

Altres actes incívics que s’han detectat darrerament al barri són les pintades o els excrements de gossos, així com algun pis okupat que provoca molèsties als veïns i veïnes.

STAND UP: I si seguim parlant d’incivisme, hem de parlar de les infraccions que fan alguns conductors de patinets. En els darrers dies s’ha fet una campanya de control de Vehicles de Mobilitat Personal i s’han posat un total de 20 denúncies.

La setmana passada la Policia Local de Vilafranca va fer una campanya de control de Vehicles de Mobilitat Personal. Tal i com explica l’inspector en cap de la policia local de Vilafranca, Albert Romero, malgrat haver coincidit la campanya amb dies de pluja, s’han acabat posant 20 denúncies.

Aquesta campanya s’ha dut a terme perquè estan rebent moltes queixes al voltant de la conducció incívica i infractora de molts conductors.

Des del mes de febrer s’han posat ja 135 denúncies per no fer servir correctament aquest vehicle. Les multes oscil·len entre els 100 i els 200 euros.

La Policia Local recorda que el fet que s’hagi acabat aquesta campanya no vol dir que la resta de dies no es controlin o denunciïn als conductors de patinets. També insisteixen als conductors de vehicles de mobilitat personal que siguin conscients de la perillositat d’anar per sobre de les voreres o de ser més d’una persona sobre del patinet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: