Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vallformosa rep per segon any consecutiu el premi al millor celler de Catalunya en els Vinari

Els premis Vinari es van lliurar a Vilafranca el dia 8 d’octubre, en una gran gala per reconèixer els millors productes dels cellers catalans del 2021.

Divendres es lliuraven a Vilafranca els premis de la gala de tardor dels premis Vinari 2021. L’acte es va fer a l’Auditori de Vilafranca, i a banda de reconèixer amb els vinari d’Or els millors vins de Catalunya del darrer anys, van entregar també els guardons especials com ara el premi a la trajectòria professional en el món del vi que va ser per reconèixer la trajectòria vital i dedicada al món del vi de Miguel Agustí Torres. Es va lliurar també el premi al millor projecte ecològic que va ser per Vilarnau, de Sant Sadurní; o el premi a la millor iniciativa d’innovació i dinamització enoturística que va ser per La Carretera del Vi, aquesta proposta en que participen cellers de l’Alt Penedès i Garraf per promocionar el territori i els seus vins amb una proposta enoturística.

Finalment destacar que per segon any consecutiu Vallformosa, amb seu a Vilobí, es va endur el guardó a millor celler, reconeixent que ha estat el celler que ha rebut més guardons en aquesta edició dels Vinari 2021.

Un guardó que recollia Marta Vidal, directora general de Vallformosa, reconeixent la gran satisfacció per el guardó i la voluntat de continuar treballant per tal seguir oferint productes de la millor qualitat.

Pel que fa als vins, el millor vi català de l’any 2021 és de Família Torres, el Purgatori 2017 elaborat a la seva finca de Costers de Segre. Pel que fa als cellers que elaboren al Penedès, dir que el Vinari Gran Or en la categoria d’Escumosos Rosats és per Castell d’Or Brut Rosat, de la D.O Cava; i el millor escumós entre 18-30 mesos de criança ha estat per Summum Lacrima Baccus Brut Nature Reserva 2018 de Mont Marçal Vinícola, també de la D.O Cava. L’Indomable, de Mas Candí i sota el segell de Corpinnat, s’ha endut el guardó entre els escumosos de més llargues criances, les que superen els seixanta mesos.

La gala la va conduir Màrius Serra i va comptar amb la participació del Mag Lari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: