Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una exposició sobre pastors obre la Fira de la Transhumància de Santa Margarida i Els Monjos

El Castell de Penyafort de Santa Margarida i Els Monjos acull una exposició de Pep Puig i Xavier Bayer titulada «Qui pastura al camí ramader de Marina?» que s’ha inaugurat com a primer acte de la celebració de la sisena edició de la Fira de la Transhumància

L’exposició recull el testimoni audiovisual de diversos pastors i pastores del camí ramader de vuit comarques diferents de Catalunya. L’objectiu es donar a conèixer la realitat i la importància del món de la ramaderia molt més enllà del que significa veure un pastor amb el seu ramat que, sovint, s’associa de manera errònia amb una activitat més pròpia del passat que no pas del present o del futur.

La Fira de la Transhumància es podrà gaudir fins diumenge tant al Castell de Penyafort com a la zona del Mercat setmanal de Santa Margarida i Els Monjos. Aquesta fira s’emmarca en el projecte anomenat «Camí ramader de Marina, de la Cerdanya al Penedès» que vol donar visibilitat i preservar la transhumància i els camins ramaders de Catalunya. Santa Margarida i Els Monjos, Lluçà i Llívia són els tres municipis que van iniciar aquest projecte divulgatiu i històric.

El programa continuarà fins diumenge amb un espectacle de contes i cançons infantils, una taula rodona sobre pastoralisme, un concert a càrrec del trio de versions «En clau de tres» i amb la celebració del mercat i degustació de vins, caves, formatges i embotits el diumenge entre les 10 del matí i les 2 del migdia a l’explanada ubicada davant el mercat setmanal de Santa Margarida i Els Monjos.

La sisena edició de la Fira de la Tranhumància s’espera que registri un abundant número de visitants de tota la comarca

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: