Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Segon dia de vaga dels maquinistes de Renfe amb afectacions al servei de Rodalies

Els retards i afectacions en la circulació dels trens d’ahir i també de la jornada d’avui estan indignant als usuaris del servei.

Segona jornada de cancel·lacions a Rodalies amb motiu de la vaga de maquinistes de Renfe. L’objectiu de la convocatòria és recuperar els trajectes anul·lats els últims anys i part de la plantilla que s’ha acomiadat. En aquestes dues primeres jornades de vaga, empresa i treballadors s’acusen mútuament. Renfe retreu als treballadors l’incompliment dels serveis mínims, mentre que el sindicat exposa que l’empresa no ha notificat els horaris als usuaris.

Ahir dijous, primer dia de la vaga, es van cancel·lar 417 trens i es van produir retards molt importants a totes les línies. L’anul·lació de trens va provocar que només circulessin un 43 % dels combois previstos, mentre que els serveis mínims que s’havien decretat eren del 85 %.

Els retards i afectacions en la circulació dels trens d’ahir i també de la jornada d’avui estan indignant als usuaris del servei. Un d’ells la Marisa Martínez que es queixa també que no retornen l’import del bitllet.

Tot i que es tracta del segon dia de vaga hi havia algun usuari despistat com el Blai Ros.
Sí que n’estava al cas la Rosa Maria López, perquè els seus fills van viure de ple les afectacions d’ahir dijous. També criticava la poca informació rebuda.

Tot i les queixes de desinformació, el portaveu de Renfe Antonio Carmona explicava, des de l’estació de Sants de Barcelona, que estaven informant a tothom en temps real.

Més enllà de la vaga, alguns usuaris com la Julieta Vidal exposen que el servei no funciona correctament.

Un dels col·lectius més afectats són els estudiants que es desplacen per anar a la universitat i altres centres educatius ubicats a la ciutat de Barcelona. Així ho expliquen la Laia, el Diego i la Maria.

A Vilafranca, davant la impossibilitat de molts usuaris de desplaçar-se en tren es va optar per transports alternatius com el bus. El col·lectiu de taxistes, que s’aturen a la plaça de l’estació, també reconeixen que sobretot ahir al migdia van notar un pic de feina.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: