Dimarts, 18 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pere Regull ha estat escollit vicepresident e l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità

Aquest matí a Mataró s’ha celebrat l’assemblea constituent de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità.

És una entitat constituïda per els ajuntaments de Terrassa, Sabadell, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Mataró, Mollet, Vilafranca del Penedès i Martorell. En el transcurs de l’assemblea s’ha escollit l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés com a primera presidenta de l’organisme i els alcaldes de Martorell, Xavier Fonollosa i el de Vilafranca del Penedès Pere Regull que ocuparan les vicepresidències.
Pere Regull destaca que es vol treballar conjuntament però que no s’ha creat una estructura administrativa.
Regull també explica que el treball conjunt no suposa la pèrdua de singularitat del territori.
Els alcaldes i alcaldesses dels nou municipis de l’anomenada segona corona metropolitana, han posat en marxa l’entitat aquest dijous per ‘reforçar la veu i el lideratge’ d’un territori que compta amb el 38% de la població de Catalunya i el 10% del seu teixit industrial i que tot i així ‘ha patit i pateix’ un model ‘excessivament centralista’. La previsió és que el nou ens vagi incorporant tots els municipis de més de 25.000 habitants del territori. Els representants municipals han coincidit que volen una capital, Barcelona, forta i pròspera, però reivindiquen que se’ls tingui en compte i se’ls escolti en les preses de decisions. Entre els objectius que s’ha marcat l’associació, destaca l’accés a l’habitatge com un dels principals reptes a què s’enfronta el país, especialment a les zones urbanes, a l’actualitat i en els propers anys. També es posa atenció a qüestions de medi ambient, emergència climàtica, infraestructures, potenciació l’economia, modernització de la indústria i polítiques socials. La primera reclamació és que es convoqui la Comissió d’Ordenació Metropolitana, contemplada en la llei del Pla Territorial de la Regió Metropolitana des de 2010 i mai convocada, per tal de començar a posar sobre la taula les prioritats dels territoris de l’entorn de l’Àrea Metropolitana. Igualment, els municipis de l’Arc també reivindiquen participar al màxim al Pla Estratègic Metropolità de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: