Dilluns, 6 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Municipis de l’Arc Metropolità reclamen formar part de la presa de decisions que els afecten

L’Arc representa una àrea aplega més de la meitat de la població que viu a la gran regió metropolitana de Barcelona.

Una regió que no disposa d’un òrgan de govern propi però que afronta reptes que necessiten d’una visió descentralitzada. L’habitatge, de mobilitat, els reptes mediambientals o els drets socials són polítiques que s’han d’afrontar des d’una visió regional i les ciutats de l’arc metropolità així ho reclamen. Però per donar més poder a ciutats que fins ara no participen en aquestes decisions cal segons Marta Farrès, alcaldessa de Sabadell, que altres municipis el cedeixin.
En una taula rodona sobre governança de la regió metropolitana l’alcalde de Vilafranca del Penedès ha dit que és la Generalitat qui ha d’assumir aquesta gestió regional. Escoltem Pere Regull.
Regull ha recordat que un 30% dels pressupostos municipals es gasten en competències que no són pròpies i ha reclamat anar a una per exigir a l’Estat els fons que necessita el govern català per fer front a aquestes polítiques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: