Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les colles demanen la vacunació dels castellers malgrat que no poden exigir el passaport Covid

Curiosament en el món casteller s’ha passat del blanc al negre en poc temps.

Per Sant Fèlix a Vilafranca el PROCICAT va impedir fer castells i quan encara no hauran passat dos mesos, per Tots Sants es podran fer castells sense límits. No s’ha de seguir demanant el certificat COVID o el test negatiu ja que el PROCICAT ha deixat sense efectes el Pla de represa de la Cultura Popular i l’Associacionisme Cultural. A més la petició del passaport COVID ha de ser validada per resolució judicial del Tribunal Superior de Justícia, i actualment només s’ha autoritzat per a l’activitat de l’oci nocturn. Podríem dir que s’ha girat la truita, i que les colles que fa poc reclamaven reprendre l’activitat ara no acaben d’entendre perquè no poden exigir el passaport Covid.
Tot i això cada colla té llibertat i autonomia per prendre les seves decisions.
Per exemple els Castellers de Vilafranca, com a mesura de prudència, continuen com fins ara fent test d’antígens als membres de la colla que no estan vacunats.
Mentre que els Xicots ja tenen referència dels membres vacunats, han aturat la reclamació d’aquesta informació a les noves incorporacions.
Després de la prova pilot que es va fer a Tarragona durant Santa Tecla les autoritats sanitàries asseguren que és adequat i important que els castellers estiguin vacunats i portin mascareta. El missatge és el de vacunar-se tot i que no poden obligar a ningú. Sobre si s’ha de demanar el passaport Covid les colles són les interessades que hi hagi seguretat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: