Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’edifici de la nova seu de Vinseum està pràcticament acabat i obrirà portes a inicis del 2023

No hi ha cap altre museu d’aquestes característiques a l’Estat Espanyol i gairebé tampoc a Europa. És per això que l’objectiu és ser un referent a nivell internacional.

Les obres del nou edifici del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya van començar l’any 2018 i està previst que acabin aquest mateix mes d’octubre. Un cop acabada l’estructura, la gestió de l’edifici serà total responsabilitat de Vinseum i necessitaran tot l’any 2022 per a omplir les 6 plantes amb les que compta el museu. L’equip de Vinseum està molt satisfet del resultat de les obres. Xavi Fornos, director del museu, destacava l’amplitud dels espais.

Fornos afegia que no hi ha cap altre museu d’aquestes característiques a l’Estat Espanyol i gairebé tampoc a Europa. És per això que l’objectiu és ser un referent a nivell internacional. Del mateix parer és la cap del Servei de Museus de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat, Magda Gassó. Ressalta que és un museu d’importància nacional.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca, la regidora de turisme Dolors Rius afegeix que el nou Vinseum reunirà tot el que precisa una destinació turística i servirà per a projectar la vila cap a l’exterior.
El nou edifici compta amb 6 plantes dividides en una planta soterrània, una planta baixa i 4 de superiors. Quatre plantes contindran l’exposició estable. Una d’aquestes, la del soterrani, parlarà sobre Vilafranca i el Penedès. A les tres plantes superiors s’instal·larà l’exposició definitiva sobre les Cultures del Vi de Catalunya. La planta baixa serà d’accés gratuït i es podrà veure la gran premsa de biga així com espais de promoció de vins catalans i de la ciutat de Vilafranca. La quarta i darrera planta vol ser un espai polivalent on s’acolliran exposicions temporals així com la programació cultural habitual. A més compta amb unes magnífiques vistes de la façana de Santa Maria i també de l’entorn mirant a Sant Pau, Pacs i Castellví.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: