Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca atura l’elaboració del pressupost per la supressió de la plusvàlua

El Tribunal Constitucional ha sentenciat contra l’impost de les plusvàlues, l’impost que cobren els ajuntaments per la venda, donació o l’herència d’un habitatge.

S’ha anul·lat la fórmula utilitzada per calcular l’impost, de manera que fa inviable que s’apliqui. La sentència, feta pública aquest dimarts, no té efectes retroactius en els casos que hi hagi un pronunciament judicial en ferm i considera inconstitucionals i nuls diversos apartats de la Llei Reguladora d’Hisendes Locals de 2004, perquè estableix un mètode per calcular la base imposable de l’impost que dona per fet que el valor dels terrenys sempre puja. Concretament i després de l’Impost de Béns Immobles, aquest tribut és la segona font més important de recursos de les hisendes locals. A Vilafranca, per exemple, suposa uns dos milions d’euros de mitjana a l’any.

El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, considera que és un impost injust però creu que cal trobar-li una alternativa.

Des dels ajuntaments de tot l’Estat confien que el Ministeri d’Hisenda plantejarà alguna solució, i des de Vilafranca esperen que sigui ràpida, per això han decidit aturar temporalment l’elaboració del pressupost.

Des de les associacions municipalistes es reclama prendre alguna solució transitòria i ràpida perquè no es vegin afectats els serveis públics essencials dels Ajuntaments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: