Diumenge, 2 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La millora de les dades epidemiològiques permetrà eliminar restriccions d’aforament

A partir del 15 d’octubre la restauració, el comerç i la cultura recuperen el 100 % de l’aforament en interiors i exteriors.

En principi, les restriccions d’aforament de la pandèmia en la majoria d’activitats socials, econòmiques, esportives i culturals de Catalunya acabaran aquest divendres.

Teatres, cinemes, botigues, bars i restaurants podran funcionar amb l’aforament complet en principi a partir d’aquest divendres, segons va anunciar aquest dimarts el president de la Generalitat Pere Aragonès.

Els bars i restaurants recuperen l’aforament anterior a la crisi sanitària. Fins ara, a l’interior dels locals estava permès un aforament del 50%, si bé en exteriors ja no hi havia limitació més enllà de la distància entre taules, restricció que ara també desapareix.

A més s’elimina el límit horari i la restauració podrà tancar portes a les 2.30h de diumenge a dijous; i les nits de divendres, dissabte i vigília de festius, tindran marge fins a les 3h.

En l’àmbit del comerç, les botigues i establiments comercials ampliaran l’aforament permès fins al 100%, quan fins ara estava restringit al 70%.

Des de Centre Vila, la seva presidenta Marta Vivas, valora aquest canvi positivament com un pas més cap a la normalitat.

A la cultura, la notícia de l’aixecament de les restriccions també és ben rebuda però ara cal ajustar els aforaments i les vendes d’entrades a la nova normativa un cop entri en vigor. Al servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, per exemple, ampliaran al 100% aprofitant part dels espais dels equipaments que ara no estaven sent utilitzats però mantindran la distància entre butaques en els espectacles que ja tenien les entrades a la venda.

Aquestes modificacions en la normativa també tenen afectació en el món casteller. Com apunten des de la Coordinadora de Colles Castelleres, han estat treballant aquests darrers dies en aquest sentit amb els responsables de la Generalitat i dilluns van estar reunits amb la direcció general de cultura per parlar-ne. El president de la Coordinadora, Pau Camprovín, es mostra satisfet de l’anunci fet per el govern, a l’espera de la concreció d’algunes mesures divendres per acabar de lligar alguns punts.

D’altra banda, el relaxament de les mesures tindrà també conseqüències en política municipal. De fet, els plens de l’Ajuntament de Vilafranca, que s’han estat fent de forma telemàtica tot aquest temps, tornaran a la presencialitat amb la sessió ordinària de dimarts vinent.

Sobre les restriccions que es mantenen, continua la limitació actual del 70% a l’oci nocturn. El sector va reobrir el 8 d’octubre amb l’aplicació del passaport Covid. En esdeveniments esportius a l’interior l’aforament màxim serà del 80%.

Malgrat l’aixecament de la majoria de restriccions la mascareta continua sent obligatòria als recintes tancats.

El que encara no té data és l’eliminació de l’obligatorietat de dur la mascareta posada en interiors. Als exteriors, va deixar de ser obligatòria el 26 de juny si es pot mantenir la distància.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: