Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat engega una nova campanya per incentivar el reciclatge de residus

La nova iniciativa de la Mancomunitat porta per títol ‘Practica el reciclatge’ i proposa a la ciutadania sumar-se al repte de millorar els resultats del reciclatge, d’una manera amable i divertida, tot emulant algunes accions molt reconeixibles de la pràctica esportiva.

El percentatge de recollida selectiva al territori ronda el 44% i l’objectiu és assolir l’any 2035, el compromís europeu del 65%. Per arribar-hi és clau separar bé els diversos residus.

Sergi Vallès, president de la Mancomunitat ha instat a la població a reciclar “pel medi ambient i també per la butxaca”.

La Granada serà el primer municipi en que es desplegarà la campanya “Practica el reciclatge” per millorar els índexs de recollida selectiva al territori. El seu alcalde, Joan Cols, ha dit que “fa temps que des de l’ajuntament volem lluitar contra l’incivisme en la gestió de residus, i aquesta campanya encaixa amb aquest objectiu’’.

Durant aquest darrer trimestre de l’any i durant el 2022, el projecte es desplegarà per una desena de localitats de l’Alt Penedès i el Garraf: Canyelles, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Olivella, Pacs del Penedès, Sant Quintí de Mediona, Torrelavit, Torrelles de Foix, Vilafranca del Penedès i
Vilobí del Penedès.

Al llarg de la campanya, s’instal·laran estands al carrer amb informadors a cadascun dels municipis, per tal de reforçar els missatges sobre la necessitat de reciclar, reduir i recuperar, així com continuar resolent dubtes i fomentar bones pràctiques als domicilis, als comerços i a les empreses per a una eficient separació dels residus.

Entre d’altres, estan previstos també jocs de dinamització a aquests punts informatius, on es podrà jugar per exemple a bàsquet, encistellant els residus, i es distribuiran materials promocionals. També està previst pintar àrees esportives a diverses bateries de contenidors. L’equip d’educadors del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès-Garraf, també estaran presents a les escoles dels municipis participants on duran a terme els tallers i activitats que es programen al llarg del curs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: