Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La basílica de Santa Maria lluirà un nou rosetó de vitralls dissenyat per Plantalech

Serveis Mèdics Penedès assumeix el finançament del projecte i la instal·lació per contribuir així a la millora d’aquest emblemàtic edifici que forma part de la història de Vilafranca.

Serà el primer vitrall del lateral que dona al Palau Baltà i formarà part dels treballs de restauració de la basílica de Santa Maria de Vilafranca. Serveis Mèdics Penedès assumeix el finançament del projecte i la instal·lació per contribuir així a la millora d’aquest emblemàtic edifici que forma part de la història de Vilafranca.

L’artista Fèlix Plantalech ha fet un disseny inspirat en l’obra ‘La Danse’, d’Henri Matisse, traslladat a elements que identifiquen el Penedès, com els ceps, el cel blau i el verd de les vinyes. Plantalech destaca que volia transmetre «l’alegria de viure».

El rosetó serà elaborat a partir del disseny de Plantalech pel taller de Vitralls Can Pinyonaire de Girona, que ja ha treballat a la basílica de Santa Maria. La vilafranquina Txell Colomer és una de les vitralleres d’aquest taller, un dels pocs que es dedica íntegrament a la restauració i construcció de vitralls.

Josep Pañella, administrador i director mèdic de Serveis Mèdics Penedès, va fer l’encàrrec a Fèlix Plantalech demanant-li que transmetès idees com el paisatge i la cultura mediterranis, el patrimoni de la vinya i el vi i, en definitiva, el Penedès.

Aquest és el primer cop que Plantalech dissenya un vitrall. Un treball que contribuirà a donar un caràcter més penedesenc a la basílica de Santa Maria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: