Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ball de Cercolets de Vilafranca va fer fora un dels seus components per agressions sexuals

Van tenir coneixement dels fets el passat 30 d’agost, però les agressions haurien estat en dies previs a la festa major i sembla que haurien estat a més d’una dona.

A través d’un comunicat que han públic a les xarxes socials, el Ball de Cercolets de Vilafranca explica que el passat 30 d’agost van rebre la denúncia que un integrant del ball havia agredit sexualment una dona. Uns fets que haurien passat dies abans de la Festa Major, i sembla que hi hauria hagut més dones que haurien estat agredides per aquest noi.

Des del Ball condemnen de manera rotunda aquestes agressions, i expliquen que per això mateix van decidir fer una reunió extraordinària el mateix dia 30 on van prendre la decisió de fer fora la persona del ball.

Fent pública aquesta situació, des del ball remarquen que amb el comunicat no pretenen excusar-se per no haver arribat a l’ofrena o de no ser tot el ball al complet; sinó visibilitzar i denunciar aquests fets.

Reclamen precisament més visibilitat, sensibilització i reconèixer l’existència continua d’agressions a Vilafranca; i lamenten manca d’eines, recursos i protocols per fer front a aquestes situacions.

Donen tot el recolzament a les dones que han patit aquestes situacions, que esperen no hagi de patir cap dona més, i apunten que sempre ens pensem que aquestes situacions no passen al nostre entorn, fins que passen.

Acaben el comunicat recordant que cal denunciar aquestes agressions, per tal que hi hagi coneixement i que no es reprodueixin.

En aquest cas concret, però, no hi ha hagut encara denúncia davant els Mossos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: