Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Desmantellen una plantació de marihuana a Mediona destinada a l’exportació cap a Europa

S’ha desmantellat en un operatiu conjunt entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional.

Agents dels Mossos de l’Alt Penedès i els Grups de la Policia Judicial de Cornellà, Igualada i Mataró van detenir el 28 de setembre, un home, de 29 anys, de nacionalitat sèrbia i veïnatge desconegut, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluïd elèctric a Mediona.
A principis de juny els dos cossos van coincidir en la investigació d’una organització criminal procedent de l’Europa de l’Est establerta en urbanitzacions de la comarca de l’Alt Penedès dedicada als cultius de marihuana per a l’exportació a Europa.
Les investigacions conjuntes han permès finalment ubicar la plantació de marihuana i, sota la tutela del Jutjat número 3 de Vilafranca, el 28 de setembre es va fer l’entrada i escorcoll a un immoble ubicat en la urbanització Font del Bosc.
L’entrada a la casa on hi havia la plantació es va fer amb el suport d’unitats especialitzades, Unitats d’Intervenció Policial de la Policía Nacional, en previsió de la perillositat dels integrants del grup criminal així com la possibilitat que diposessin d’armes de foc com és cada vegada més habitual entre els que es dediquen al cultiu i distribució de la marihuana.
A la casa es van intervenir 770 plantes de marihuana, així com làmpades, extractors i la infraestructura necessària per aquest tipus de cultiu i, 125 quilograms de cabdells marihuana ja envasats i preparats per a la seva distribució.
Cal destacar que la infraestructura generada pel grup criminal era molt rellevant i tenien una capacitat de producció i assecat de fins a 4.000 plantes, així com avançats i novedosos mitjans de cultiu.
La plantació estava connectada fraudulentament al subministrament elèctric, fet que suposava un risc d’incendi greu i un perill per a la resta de cases del seu voltant. Els tècnics de la companyia subministradora elèctrica han calculat en 35.000 euros la defraudació.
S’ha constatat que l’organizació operava en aquest immoble des de l’octubre de 2017, motiu pel qual es calcula en milions d’euros els beneficis obtinguts pel grup.
Amb tots aquests indicis els agents van detenir l’encarregat de la plantació. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions a causa dels indicis trobats durant l’escorcoll que relacionen els membres del grup criminal amb altres plantacions de marihuana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: