Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP denuncia l’agressió al territori que suposaria la MAT

Unió de Pagesos denuncia l’agressió al territori que suposaria la línia MAT a les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i la regió metropolitana.

Unió de Pagesos rebutja el projecte de traçat de la línia de molt alta tensió que ha d’unir el parc solar fotovoltaic Jaime I a l’Aragó amb el Baix Llobregat tot creuant diverses comarques. En el cas de Catalunya, el pas de la línia afectaria una quarantena de termes municipals repartits entre les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat. El sindicat és contrari a aquesta proposta que, alerta, provocaria una pèrdua alarmant i irrecuperable de valor agrari de les finques per on hauria de passar la infraestructura.

El sindicat ha expressat el seu punt de vista en una roda de premsa en la què hi han participat el coordinador territorial a les Terres de l’Ebre, Miquel Piñol, el coordinador territorial al Camp de Tarragona, Pere Guinovart, i la responsable d’Urbanisme i Paisatge a la Comissió Permanent del sindicat, Maria Rovira. Unió de Pagesos ha manifestat la seva oposició a aquest projecte i ha fet una crida a ajuntaments i entitats dels municipis que es veurien afectats a fer front comú en contra de la seva tramitació i ha recordat un cop més la seva aposta per les línies elèctriques soterrades seguint el traçat de camins per tal de no malmetre l’espai o aprofitant el traçat ja marcat per altres infraestructures ja construïdes.

En aquesta mateixa línia, també ha expressat el clam sindical a favor d’un model d’energies renovables responsable i respectuós amb el territori. Durant la compareixença, Unió de Pagesos ha denunciat la manca de respecte per la pagesia que suposa aquest pla i ha lamentat la manera com ha estat presentat, en ple mes d’agost i entorpint així que es pugui dur a terme un procés d’informació i debat suficientment ampli entre el gruix de la població que se’n veurà afectada.

El sindicat ha alertat, també, dels riscos que pot suposar l’establiment de les línies com ara el fet que la construcció dels traçats impedeixi el pas i l’acció de la maquinària i, a la llarga, això acabi derivant en l’abandó de superfícies de conreu. A més, el sindicat alerta que el traçat de la línia afectaria 15 espais d’interès natural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: