Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 300 persones es manifesten contra les agressions i violacions patides durant la FM

Aquest estiu, s’han denunciat als Mossos d’Esquadra 306 agressions sexuals a Catalunya.

Des del juny fins ara són, de mitjana, més de tres agressions al dia, i això que es calcula que només es denuncien entre un 10 i un 20% dels casos. Entre les últimes denúncies, les d’agressions a tres menors durant la festes majors de Sabadell i Vilafranca. En reacció als fets succeïts a Vilafranca aquest dissabte l’assemblea feminista La Ruda va convocar una manifestació a les vuit del vespre a la plaça de la Vila que va rebre una àmplia resposta de gent. Marina Montiel, membre de la Ruda exposa que tenen registrades 4 violacions durant la Festa Major i tot plegat malgrat els protocols, els punts lila, i l’augment de les mesures, que s’han mostrat insuficients.

Des de l’Ajuntament insisteixen que la lluita contra les violències masclistes és una prioritat i per això aquest any s’havien doblat les mesures contra les agressions sexistes. Malauradament, el risc 0 no existeix i lamenten profundament aquesta i qualsevol agressió sexista. També indiquen que com administració, treballen colze a colze amb l’Institut Català de la Dona. Com que és una prioritat, continuaran estudiant mesures de millora.

Per una altra banda apunten que cal fer una crida a la coresponsabilitat social amb tolerància zero amb les persones agressores. Els Mossos tenen constància d’una denúncia per agressió sexual, que és la que va motivar la detenció d’un noi de 16 anys com a presumpte autor. Tot i que no es descarten altres agressions a les que, de moment no s’hagi tramitat denúncia.
A la concentració de rebuig a les agressions masclistes d’aquest dissabte hi ha haver la lectura de textos testimonials. Entre d’altres també el d’un jove assenyalant la responsabilitat dels homes per aturar la xacra. També es va llegir un manifest en el que s’insistia que l’únic culpable és el violador i l’entorn que el legitima.

Les lectures van acabar amb clams contra les agressions sexistes.

Després es va iniciar una manifestació pels carrers del centre encapçalada per una pancarta en la que es podia llegir ‘l’únic culpable és l’agressor’.
Una manifestació que es va iniciar des de la plaça de Sant Joan i pel carrer de Sant Joan cap la rambla de Nostra Senyora. Va circular pel mig del carrer a la rambla direcció en sentit Barcelona, per retornar direcció Tarragona fins entrar a la rambla de Sant Francesc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: