Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tres tardes sense trànsit a la Rbla Nostra Senyora per la Setmana Europea de la Mobilitat

La Setmana Europea de la Mobilitat afronta la recta final amb tres tardes sense trànsit a la Rambla de Nostra Senyora.

Des de dijous passat s’està celebrant a Vilafranca la Setmana Europea de la Mobilitat. Un dels plats forts de la celebració té lloc durant les tardes de dilluns, dimarts i dimecres a la Rambla de Nostra Senyora, on de cinc a vuit del vespre queda tallada a la circulació de vehicles. La zona acull parades, tallers i demostracions sobre mobilitat sostenible.

El regidor de Mobilitat, Aureli Ruiz, explica que el tall de la Rambla, una de les vies que acumula més trànsit a Vilafranca, és una mesura que ja s’ha aplicat en altres ocasions, com el mercat dels dissabtes o el Vijazz i que va en la línia de posar el vianant al centre de les polítiques de mobilitat de la ciutat.

Vilafranca va aprovar inicialment al juliol el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que dibuixa una ciutat compacta on la majoria de desplaçaments es fan a peu. Tot i això, el pla vol estendre sistemes de desplaçament alternatius als vehicles de motor privats per facilitar la mobilitat a determinats equipaments més allunyats del centre, com l’hospital o la zona esportiva.

Aquest dilluns, les parades instal·lades a la rambla en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat tenien a veure amb el concepte «mobilitat i salut» i hi podíem trobar el Capità Vitamines, el bus urbà, els vehicles elèctrics de MEC Car Sharing, el programa Vilafranca Respira o un taller de marxa nòrdica. Fins i tot es podien fer crispetes tot pedalant.

Aquesta tarda de dimarts, la temàtica girarà al voltant de la mobilitat i el canvi climàtic i comptarà amb activitats destacades com la IV Cursa de Transports. Dimecres, les parades i tallers estaran relacionats amb el concepte «mobilitat i seguretat» i es podrà participar en bicicleta o patinet a la gimcana ‘Educació per a una mobilitat segura’. També es podran portar bicicletes en desús per al projecte VilaBicis Solidàries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: