Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Suport dels municipis a les al·legacions contra la MAT que ha presentat el Consell Comarcal

El passat 24 de setembre el Consell Comarcal va presentar les al·legacions, que van ser aprovades per unanimitat de tots els grups amb representació a l’ens comarcal.

El recinte del Castell d’Olèrdola ha estat el marc escollit per dur a terme un acte de suport en que han participat els alcaldes i alcaldesses de l’Alt Penedès per recolzar les al·legacions contra la MAT al seu pas per la comarca que ha presentat el Consell Comarcal. Com va apuntar el president del Consell Comarcal Xavier Lluch, les al·legacions es van presentar el passat 24 de setembre, després que el ple del Consell Comarcal aprovés aquest posicionament conjunt contra aquesta proposta.

Els arguments exposats a la moció són que comportaria una greu agressió al territori i provocaria una pèrdua irreparable de valor patrimonial i agrari de les finques per on passaria. També dificultaria el pas i l’acció de la maquinària agrícola, amb el consegüent risc d’abandonament de superfícies de conreu. A més, travessaria diversos espais d’interès natural i zones de sòl de protecció especial d’alt valor agrícola i zones d’interès agrari i paisatgístic. Finalment, la moció defensa un model descentralitzat de Km0 per a la generació d’energies renovables, respectuós amb el territori i que aprofiti els actuals corredors d’infraestructures per al pas de les línies d’alta tensió.

Des del Consell Comarcal es recorda que no fa gaire mesos ja hi va haver un posicionament conjunt contraria a diversos projectes de parcs fotovoltàics que es volien instal·lar al territori. Xavier Lluch remarcava que no es pot impulsar projectes d’aquestes característiques i envergadura sense tenir en compte el territori.

Abans, l’alcalde d’Olèrdola Lucas Ramírez va donar la benvinguda als alcaldes i alcaldesses assistents. Olèrdola és un dels municipis afectats a la comarca per el pas d’aquesta MAT, i Ramírez va remarcar el fet que el posicionament unitària de tot el territori davant d’aquesta qüestió.

Finalment l’alcalde de Sant Cugat Sesgarrigues, Jordi Ferrer, apuntava que ells van demanar una reunió amb representants de l’empresa per tal que els expliquessin el projecte. Remarcava la poca concreció, i el convenciment que té l’empresa que tot tirarà endavant.

El Consell Comarcal ha presentat aquestes al·legacions a la Delegació del Govern a Barcelona i també al Departament d’Empresa de la Generalitat.

Els municipis afectats a l’Alt Penedès, per dues línies que hi ha previstes, són Castellet i la Gornal, Santa Margarida i els Monjos i Olèrdola d’una banda; i Sant Cugat Sesgarrigues, Avinyonet i Olesa de Bonesvalls per l’altra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: